NDR

Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Discotheek

Videotheek >

Museum

Geschiedenis

Beelden van de Derby

Op deze pagina kunt u een keuze maken uit film- en videobeelden van de Nederlandse Derby, onze grootste Klassieker. De beste driejarige paarden treffen elkaar over 2.600 m op Duindigt, de baan der waarheid.
U heeft er de Windows Media-player voor nodig op uw PC. Met dank aan Karel Bonekamp.

Alle winnaars van de Derby vindt u onder Geschiedenis/Draverijen. Op deze pagina staan alleen de afleveringen, waar we beelden van hebben.


Derby Y 1959:

Helaas geen geluid bij deze beelden en daarom eerst het verslag van deze koers uit het vakblad:
Meteen na de start zette Xanthos Narciso fel door en nam de leiding over van X Pluto. Xema S volgde scherp voor Xenophoon en Xuthus T. Xenon was foutief. Xalisko moest een ongunstige positie goedmaken dankzij een grote inspanning. X Hanover was slecht weg en boekte meteen zoveel achterstand dat zij kansloos werd. In de bocht maakte Xanthos Narciso een grote fout.
De rechterbocht uit had Xema S de leiding veroverd. Xuthus T volgde als tweede voor X Pluto, Xenophoon, Xalisko en Xuthus Hollandia. Xalisko zette sterk door en won terrein. In de linkerbocht was Xuthus Hollandia op de vierde plaats gekomen. Voor de tribune viel Xuthus T scherp aan en nam de leiding van Xema S over. Derde lag Xalisko voor Xuthus Hollandia, dan kwamen Xissy Norton en X Pluto. Door de rechterbocht heen won Xalisko terrein en de bocht uit lag hij tweede. Verderop werd de draf van Xuthus T slechter. Honderd meter voor de laatste bocht wilde Xenophoon bij X Pluto binnendoor, maar maakte toen een gevaarlijke luchtsprong, waardoor ook X Pluto van de benen kwam, mede omdat de rijder ternauwernood het vege lijf kon redden.
Goed honderd meter de laatste bocht uit werd Xuthus T uitgeschakeld. Xuthus Hollandia sprintte en had meteen een flinke voorsprong omdat Xalisko het beste gegeven had. Hij ging onbedreigd naar de zege.
Om de tweede plaats werd de strijd fel. Xalisko verdedigde zich dapper. Aan de binnenkant kwam X Pluto terug en nam gaandeweg voordeel op Xalisko. Toen kwam aan de buitenkant Xissy Norton op en op de laatste 50 meter verwierf zij halslengte voordeel op X Pluto. Op afstand voerde Xenophoon voor X Mighty Lord het geslagen veld aan. Xema S was op het rechte stuk in galop gegaan en uitgeschakeld.

De eerste prijs bedroeg 7.500 gld.
Uitslag:
1e. Xuthus Hollandia (Martin Vergay) in 1.29,3 (2.500 m)
2e. Xissy Norton (Jan de Vlieger) in 1.29,7
3e. X Pluto (Jan van Leeuwen) in 1.29,7
4e. Xalisko (Joop van den Berg) in 1.29,8
5e. Xenophoon (Jan van Dooyeweerd) in 1.30,7
6e. X Mighty Lord (Piet Smit) in 1.31,4
7e. Xanthos Narciso (Jan Wagenaar) in 1.32,5
8e. Xandro S (Piet Heynen) in 1.35,4
9e. Xera S (Klaas Neef) in 1.37,8
10e. Xiphon L (Jb. Zeeman) in 1.37,8
ingehouden: Xenon (Bram Nottelman) en X Hanover (Tom Kooyman)
uitgeschakeld: Xuthus T (Jan Kruithof) en Xema S (Willem Geersen)

Derby X 1959:


Derby Z 1961:

Helaas ook geen geluid bij deze beelden en daarom hier eerst uitvoerige informatie, zodat de beelden gaan spreken:

Allereerst de cotes eventueel van de favorieten:
Zegérus Th Hollandia 4,30
Zippora 4,60
Zefa 6,30
Zypani 7,10
Zus van Spencer Gay 9,10
Zeno 9,80

Het koersverslag uit het vakblad:
In de Derby Z nam Zegérus Th Hollandia de leiding. Zus van Spencer Gay kwam snel uit de achterhoede naar voren. Zilo raakte in het gedrang en op haar beurt Zéfa, die vrij veel terrein verloor. Zatopeka B viel naar binnen, waardoor in de eerste bocht Zampa van Papenhoef gemangeld werd en op een korte fout teruggenomen moest worden. Zus van Spencer Gay liep boven op hem, kwam van de benen en liet zich de hele bocht niet meer zetten. In de bocht scheelde het weining of Zatopeka B had Zegérus Th Hollandia over de reling gewerkt. Toen was dat leed geleden. Zuleika kwam door de bocht snel naar voren, gevolgd door Zippora. Aan de overzijde leidden Zegérus Th Hollandia en Zuleika, dan kwamen Zampa van Papenhoef en Zippora, vervolgens Zeno, Zec en Zatopeka B.
Voor de tribune was het kopkwartet in dezelfde volgorde, dan kwamen als vijfde en zesde Zec en Zilverreiger S, gevolgd door Zeno en de uitstekend teruggekomen Zefa, de goed gaande Zephyr Magowan en Zephyr. Zusanna van Gonny was foutief.
De tweede maal aan de overzijde ging alles eender, alleen Zefa won meer terrein. Bij de laatste bocht had Zuleika alles gegeven, zij sprong weg.
(hier begint de film)
Na de laatste bocht trok Zippora naar voren en zij kwam naast Zegérus Th Hollandia. Zampa van Papenhoef, die aan de binnenkant volgde kwam halverwege het rechte eind naar buiten en viel Zippora aan, die inmiddels de leider al voorbij was. Het leek erop dat Zampa zou gaan winnen, hij won snel terrein op Zippora. Maar de dappere merrie vocht kranig terug en de eindstreep naderde snel. Op de finish had Zippora een handbreedte voordeel. Derde Zegérus Th Hollandia. Zéfa had na haar beginverlies en herstel, niet voldoende reserve meer over om in de eidstrijd in te grijpen, maar werd zeer eervol vierde. Vijfde Zephyr met een lengte op Zephyr Magowan.
(tot zover het koersverslag)

De film begint na de laatste bocht als Zegérus Th Hollandia nog de leiding heeft, met Zippora (met witte kap) daarnaast. Achter hen loopt komt Zampa van Papenhoef. Aan de buitenkant van de baan loopt een paard, dat lijkt mee te doen om de prijzen, maar toch achterin eindigt.
Zippora was een volle zus van de crack Theo Messidor, Zampa van Papenhoef een volle broer van de Derbywinnaar van het voorgaande jaar, Ybe van Papenhoef.


De eerste prijs bedroeg 7.500 gld.
Uitslag:
1e. Zippora (Freek Eerenberg) in 1.25,8 (2.500 m)
2e. Zampa van Papenhoef (Piet Smit) in 1.25,8
3e. Zegérus Th Hollandia (Willem Geersen) in 1.26,2
4e. Zéfa (Abe Siderius) in 1.26,5
5e. Zephyr (Nol Heskes) in 1.26,8
6e. Zephyr Magowan (Guus Knijnenburg) in 1.26,9
7e. Zamora (Jos Leeuwenkamp) in 1.27,0
8e. Zec (E. de Visser) in 1.27,8
9e. Zilo (Siem van Leeuwen) in 1.27,8
10e. Zsa Zsa du Commerce (Jaap Hof) in 1.27,9
11e. Zeno (Martin Vergay) in 1.28,0
verder: Zilverreiger S (Bonne de Jong), Zus van Spencer Gay (Jan van Dooyeweerd), Zypani (Bram Nottelman), Zoraya du Commerce (Piet Heynen), Zuleika (Jan de Vlieger), Zatopeka B (F. le Fèvre) en Zusanna van Gonny (F. Louwersheimer).

Derby Z 1961:


Derby A 1962:

Helaas geen geluid bij deze beelden en daarom eerst het verslag van deze koers uit het vakblad:
Aan de start van de Derby A wilde Abdullah Hanover niet meteen op volle toeren aanvallen. Apace Spencer nam het commando, maar sprong in de eerste bocht en toen nam Axkit Hollandia, die aan de buitenkant zeer snel begonnen was, het commando, gevolgd door Amad Kinley. Ascure kwam buitenom snel weer naar voren en ging aan de overzijde de tweede plaats. Ammetienna van IJmuiden, die met het tiende startnummer het slechtste was weggekomen, verscheen na de eerste bocht op de vierde plaats voor Astrid Hollandia en Albert P.
Axkit Hollandia bleef voorzichtig en zonder overhaasting leiden, Amad Kinley hield angstvallig de binnenkant achter hem. Halverwege het parcours, weer voor de tribune, sprong Ascure weg. Inmiddels was Astrid Hollandia naar voren gekomen en ging naast Axkit Hollandia de rechterbocht door. Aan de overzijde trok Albert P snel door en kwam dicht achter Astrid Hollandia, die even iets voordeel had op Axkit Hollandia; die kreeg toen ietsje meer vrijheid en hernam het commando.
De laatste bocht in trok Amad Kinley aan de binnenkant weer door en toen Astrid Hollandia na de bocht wegsprong, lag hij weer tweede. Albert P moest hier het peloton loslaten. Ammetienna van IJmuiden trok ten aanval en de eindstrijd kreeg kleur. Axkit Hollandia hield echter onverstoorbaar stand en zegevierde met een goede lengte, Amad Kinley veroverde de tweede plaats, een goede halve lengte voor Ammetienna van IJmuiden, die zich zeer eervol geweerd had en het meeste had moeten doen. Vierde Albert P. Op de vijde plaats kwam Abdullah Hanover beslag leggen. De kleine hengst heeft na zijn grote beginverlies enorm snel gelopen en kwam met ere uit de strijd. Amour de Mitzi kwam tot een behoorlijke kilometertijd van 30,0. Van Ascure en Apace Spencer werden geen onmogelijke dingen meer gevergd toen het eenmaal mis was.

De eerste prijs bedroeg 11.307 gld.
Uitslag:
1e. Axkit Hollandia (Willem Geersen) in 1.27,6 (2.500 m)
2e. Amad Kinley (Jan van Leeuwen) in 1.27,8
3e. Ammetienna van IJmuiden (Roelof Hamming) in 1.27,8
4e. Albert P (Jan van Dooyeweerd) in 1.28,8
5e. Abdullah Hanover (Jan Wagenaar sr.) in 1.29,2
ongeplaatst: Astrid Hollandia, Amour de Mitzi, Ascure en Apace Spencer.

Derby A 1962:


Derby B 1963:

Van de lange TV-uitzending hebben we allereerst een interview van Koen Verhoef met Jan Wagenaar jr., Willem Geersen en eigenaar/trainer Cas Kooyman. In de tweede video wordt de koers getoond met verslag van Hans Eysvogel.

interview:

De eerste prijs bedroeg 12.086 gld.
Uitslag:
1e. Bento Kitty (Jan Wagenaar jr.) in 1.26,0 (2.500 m)
2e. Brion van de Lente (Jan van Dooyeweerd) in 1.26,4
3e. Bruno (Tom Kooyman) in 1.26,4
4e. Bold Mac (Willem Leeuwenkamp) in 1.26,9
5e. Bravour S (Guus Knijnenburg) in 1.29,2
ongeplaatst: Boy Scotch, Baron Heny
ingehouden: Bromelia, Ballerine
uitgeschakeld: Bonheur Perdu

Derby B 1963:Derby C 1964:

Helaas ook geen geluid bij deze beelden en daarom hier eerst uitvoerige informatie, zodat de beelden gaan spreken:

Allereerst de cotes eventueel van de 9 deelnemers:
Chantiago 2,90
C Alkestis van E 3,80
Caracara S 4,80
Captain Double K 5,40
Corinna Hollandia 14,20
Canard S 14,70
Con Brio 16,90
Carlos Pluto 17,50
Comte du Commerce 85,60


De film begint met beelden van Duindigt. Dan zien we achtereenvolgens in close-up: Corinna Hollandia (M. Vergay), de springende Canard S (Jan Wagenaar sr.), Chantiago (Jan van Dooyeweerd), Captain Double K (Piet Smit), Carlos Pluto (Abe Siderius), Con Brio (Willem Leeuwenkamp), Caracara S (Jan Wagenaar jr.) en Comte du Commerce (W. Köhler).
De enige die niet in beeld komt is de tweede favoriet C Alkestis van E (Jan van Leeuwen sr.).
De paarden stellen zich op achter de startauto. De start is gevallen.
Bij de finishpaal springt Caracara S hopeloos weg. Captain Double K neemt de leiding. In de bocht probeert Chantiago hem te passeren, maar dat lukt niet en hij verderop springt hij weg. Volgens de verslaggever leek hij in het voorwerk nog niet volledig hersteld te zijn na zijn ongeval van enige tijd geleden.
Carlos Pluto komt in machtige gangen naar voren en rukt op naar de tweede plek, naast leider Captain Double K. Derde aan de reling ligt Corinna Hollandia (witte kap). Vierde aan de buitenkant ligt C Alkestis van E, met daarachter Canard S, Comte du Commerce, Chantiago en Con Brio.
Na een ronde gaat Carlos Pluto naar de reling achter het koppaard en schuift C Alkestis van E wat naar voren.
Na de voorlaatste bocht is de volgorde Captain Double K met naast zich C Alkestis van E, dan Carlos Pluto en Canard S, voor Corinna Hollandia aan de reling. Na de laatste bocht gaat Captain Double K nog zeer sterk, maar in de laatste 200 m kan hij C Alkestis van E niet weerstaan. Die krijgt nog een aanval van Canard S te verwerken, maar houdt een hoofdlengte voordeel.
Jan van Leeuwen sr. krijgt de krans omgehangen en de hele familie Van Leeuwen is blij, net als de eigenaren van Stal Hermes en fokker Teun van Enkhuizen.

De eerste prijs bedroeg 11.870 gld.
Uitslag:
1e. C Alkestis van E (Jan van Leeuwen sr.) in 1.26,0 (2.500 m)
2e. Canard S (Jan Wagenaar sr.) in 1.26,0
3e. Captain Double K (Piet Smit) in 1.26,3
4e. Corinna Hollandia (Martin Vergay) in 1.26,6
5e. Con Brio (Willem Leeuwenkamp) in 1.26,6
6e. Carlos Pluto (Abe Siderius) in 1.26,6
7e. Chantiago (Jan van Dooyeweerd) in 1.27,4
8e. Comte du Commerce (W. Köhler) in 1.28,2
9e. Caracara S (Jan Wagenaar jr.) in 1.29,8

Derby C 1964:


Derby D 1965:

Helaas geen geluid bij deze beelden en daarom eerst een toelichting:
De film begint enkele honderden meters na de start. We zien al wat achterblijvers, die hebben gesprongen. Het paard met de brede bles is Doortje Dartel. Daarachter loopt er een met een nog grotere bles en een kap op: Dea Alkestis van E. Die met dat kleine kolletje aan de reling is Dave Fez. Achterin met de witte kap loopt Diomedea S. Voorop aan de reling loopt Diana R met daarnaast Dean Hollandia. Achter Diana R loopt heel zuinig Dominica (met Franse kap). Driedik aan de buitenkant komt Duchesse Mac (met nr. 2) naar voren. Zij springt, maar wordt weer tijdig gezet. Na de laatste bocht gaat Jan Wagenaar jr. er met Diana R vandoor en wint de koers gemakkelijk. Dominica had het meeste over van de rest. Dea Alkestis van E eindigt ook sterk als derde en daarnaast, helemaal aan de buitenkant wordt Duchesse Mac vierde, na een hele koers driedik! Dean Hollandia wordt aan de reling vijfde.
Diana R was op jonge leeftijd veruit de beste van haar jaargang. Naast de Derby won ze de Sweepstakes, Holland-België en het Van Wickevoort. Op latere leeftijd werd ze wat minder en nam Duchesse Mac de hegemonie over.

De eerste prijs bedroeg 13.400 gld.
Uitslag:
1e. Diana R (Jan Wagenaar jr.) in 1.26,0 (2.500 m)
2e. Dominica (Johan Oosting) in 1.26,3
3e. Dea Alkestis van E (Jan van Leeuwen) in 1.26,4
4e. Duchesse Mac (Peter Koppejan) in 1.26,6
5e. Dean Hollandia (Aad Harmsen) in 1.26,6
ongeplaatst: Diomedea S, Doortje Dartel, Dave Fez, Discovery
ingehouden: Dakota Scotch
uitgeschakeld: Damsel D

Derby D 1965:


Derby F 1967:

Helaas geen geluid bij deze beelden en daarom eerst een toelichting:
We zien eerst de startauto en een kluwen paarden, die op de eerste bocht afstormen. Als de camera in de rijdende auto wordt overgenomen zien we eerst enkele achterblijvers, die hebben gesprongen, en vervolgens een groep paarden, dan even niets en uiteindelijk de kopgroep met de kanshebbers. Het lijkt wel een berg-etappe in de Tour de France.
Aan kop loopt Fernandel (Aad Harmsen) met daarnaast Fernanda D (die later wegspringt) en buitenom komt Flying Victoria uit de training van Tom Kooyman, gereden door zijn zwager Jan Wagenaar jr. Zij neemt in de bocht de leiding en Fernandel volgt. Van achteren komt met grote passen Felix (met Giel v.d. Togt, Franse kap en witte bodemblinker), die eerst een tijdje naast Flying Victoria blijft lopen en halverwege de overkant de kop overneemt. Naast Fernandel komt Firmin (Jan van Dooyeweerd) opzetten. In de laatste bocht springt Felix tweemaal en hij wordt uitgeschakeld. Fernandel neemt over voor Firmin en Flying Victoria. Dat wordt ook de uitslag. De paarden gaan zwaar onder de stok. In die jaren mochten dieren (en kinderen) nog geslagen worden.

Uitslag:
1e. Fernandel (Aad Harmsen) in 1.25,4 (2.500 m)
2e. Firmin (Jan van Dooyeweerd) in 1.25,6
3e. Flying Victoria (Jan Wagenaar jr.) in 1.26,2
4e. French Mac (Siem van Leeuwen) in 1.27,1
5e. Fan Pom B (Abe Siderius) in 1.27,2
6e. Fouquet (Manus Bouwhuis) in 1.27,5

Derby F 1967:


Derby H 1969:

Helaas geen geluid bij deze beelden en daarom een toelichting:
Eerst komen Henri Buitenzorg en Jan Wagenaar jr. in beeld, in het voorwerk, met startnummer 3. Dan volgt de start. Hoot Song (nr.1) neemt de leiding. Halverwege de eerste bocht springt Henri Buitenzorg aan de reling (achter Hoot Song). Hij komt niet meer in beeld, dus we zien niet hoe ver hij achter komt te liggen, maar volgens de verslagen is dat ongeveer 80 m achter het koppaard.
In de laatste ronde aan de overkant komt Helène Hanover (nr. 4) snel opzetten en neemt positie naast Hoot Song. Laatstgenoemde houdt stand, en lijkt te gaan winnen. Met nog ongeveer 200 m te gaan wordt Hoot Song gevolgd door Helène Hanover en achter haar zien we Jan van Dooyeweerd met zijn paard op het middenterrein ten val komen. Dan komt opeens Henri Buitenzorg opzetten. Hij wint de koers nog gemakkelijk en verbetert het koersrecord met 1,7 sec. We zien de onfortuinlijke Jan van Dooyeweerd met zijn paard lopen en de schade viel mee. Henri en Jan worden gehuldigd en NDR-voorzitter Van Binsbergen.

Uitslag:
1e. Henri Buitenzorg (Jan Wagenaar jr.) in 1.22,8 (2.500 m)
2e. Hoot Song (Tom Kooyman) in 1.23,0
3e. Helène Hanover (Harry Pools) in 1.23,0
4e. Heatrix G (Freek Eerenberg) in 1.23,4
5e. Hoss Westlandia (Gerard van Eykelenborg) in 1.23,9

Derby H 1969:Derby I 1970:

Helaas ook geen geluid bij deze beelden en daarom een toelichting:
Na de start heeft de merrie Ironie meteen al de leiding met naast-achter zich Illya Kuryakin. Mooie beelden in close-up. Deze twee paarden blijven voorop en hoe hard Buddy de Vries zijn paard ook aanspoort, Ironie loopt alleen maar verder weg. We zien ook een kort stukje van de huldiging.

Uitslag:
1e. Ironie (Martin Vergay) in 1.23,4 (2.500 m)
2e. Illya Kuryakin (Buddy de Vries) in 1.24,2
3e. Immer Wieder (Jitse van der Veen) in 1.24,6
4e. Icare Quick (Jan Wagenaar jr.) in 1.24,8
5e. Important D (Thijs Lange) in 1.24,9
6e. Ivonne Mac (Guus Knijnenburg) in 1.25,8

Derby I 1970:Derby K 1972: Karin
Helaas geen geluid bij deze beelden en daarom eerst een toelichting:
Na de start neemt Karin met Sjeng Hendrikx de leiding voor Koleah d'Aster. In het veld zijn Koentje Dartel (smalle bles) en Kapitein Scotch (brede bles) te herkennen. Na een ronde neemt Keen Speed met Gerrie Kleyweg de kop over. Karin blijft goed volgen, zij valt Keen Speed op het laatste rechte stuk aan en wint na een korte strijd toch nog gemakkelijk.
Fokker-eigenaar-trainer-pikeur Sjeng Hendrikx krijgt bij de huldiging de krans om zijn schouders.
Karin was een dochter van Oh You Kid en Zilverfazant S.

Uitslag:
1. Karin 1.23.9
2. Keen Speed 1.24.1
3. Koentje Dartel 1.24.8
4. Kid D 1.25.0
5. Kaptein Sister B 1.25.2
6. Kapitein Scotch 1.25.8
7. Kitty H 1.27.3
8. Karin Buitenzorg 1.28.4
9. Koleah d'Aster uitg.

Derby K 1972:


Derby N 1975: Nimrod R
Helaas geen geluid bij deze beelden en daarom eerst een toelichting:
Na de start neemt Nimrod R met Wim Velis de leiding voor Nolivyr Alkestis. Al snel ligt Nubar van Echten (witte orenkap) met Wim van Buytene (rode buis) achter en naast Nimrod R. Daarachter Nicky Norton (met bles en rode orenkap) en met de witte buis van Dirk Suykerbuyk Sweepstakes-winnares Night Mary. Als Nubar moe wordt komen de Heres-producten Nicky Norton en Nora Hanover opzetten. Nimrod houdt echter stand.
NDR-voorzitter P.B. van Binsbergen hangt bij de huldiging de krans om de schouders van Wim Velis.
Nimrod R was een zoon van twee Derby-winnaars Bento Kitty en Diana R. De eerste prijs bedroeg 41.370 gld.

Uitslag:
1. Nimrod R 1.20,9
2. Nicky Norton 1.20,9
3. Nora Hanover 1.21,0
4. Nubar van Echten 1.21,1
5. Nolivyr Alkestis 1.21,2
6. Niels Zuidvelde 1.21,7

Derby N 1975:


Derby U 1981:

Uitslag:
1e. Uranis ter Lune (Aonne de Wrede) in 1.20,6 (2.600 m)
2e. Urioca S (Hugo Langeweg) in 1.20,6
3e. Uno Hazelaar (Wim Velis) in 1.20,8
4e. Udo Rotary (Jan Wagenaar) in 1.20,8
5e. Unpredictable (Luut Dooper) in 1.21,0
6e. Ursurpateur K (Roelof Kromkamp) in 1.21,4
Alle deelnemers staan vermeld in het begin van de video en het commentaar is van Hans Eysvogel.

Derby U 1981:


Derby V 1982:

Uitslag:
1e. Vancouver Cede (Gerard van Eykelenborg) in 1.20,0 (2.600 m)
2e. Volo Prise (Tjitse Smeding) in 1.20,0
3e. Volta Rotary (Manus Bouwhuis) in 1.20,2
4e. Valentin Melody (Jan van Dooyeweerd) in 1.20,2
5e. Veloce (Marian Vos) in 1.20,4
6e. Viroli di Robles (Appie Bosscha) in 1.20,4
Het commentaar is van Hans Eysvogel. Die man in het begin is de jonge Mart Smeets.

Derby V 1982:


Derby W 1983:

Uitslag:
1e. White Shadow (Guus Knijnenburg) in 1.19,6 (2.600 m)
2e. White Honey (Arnold Mollema) in 1.19,6
3e. Wilma Star (Hubert Schoonhoven) in 1.19,9
4e. Wellborn Dean (Leo Schoonhoven) in 1.20,0
5e. Welcome Jacky (Giel v.d. Togt) in 1.20,0
6e. Wanda Volo (Roelof Maring) in 1.20,5
voor: o.a. de leiders van het eerste uur, Wina Oostland, Worthy Boy Laren en Wyjan Princess, Whopper Oostwijk, etc.

Derby W 1983:


Derby Y 1984:

Uitslag:
1e. Ymond Boekelte (Harry van Ooyen) in 1.20,0 (2.600 m)
2e. Yokohama W (Theo Schoutrop) in 1.20,2
3e. Yvoline Hazelaar (Wim Velis) in 1.20,5
4e. Yamet Rotary (Jan de Boer) in 1.20,5
5e. Yardley Cup (Jan Wagenaar) in 1.20,7
6e. Yo Yo (Arend de Wrede) in 1.21,0
voor: o.a. Ytrans Belwin R, Ypco Oostland,

Derby Y 1984:


Derby Z 1985:
Uitslag:
volgt later

Derby Z:


Derby A 1986:
Uitslag:
volgt later

Derby A:


Derby B 1987:
Uitslag:
volgt later

Derby B:


Derby C 1988:
Uitslag:
volgt later

Derby C:


Derby D 1989:
Uitslag:
1e. Dante Buitenzorg (P. Wortel) in 1.18,2
2e. Dancing Boszorg (A. van de Blonk)
3e. Donderstraal (C. Wortel)
4e. Dispatch

Derby D:


Derby E 1990:
Uitslag:
volgt later

Derby E:


Derby F 1991:
Uitslag:
volgt later

Derby F:


Derby G 1992:
Uitslag:
volgt later

Derby G:


Derby H 1993:
Uitslag:
volgt later

Derby H:


Derby I 1994:
Uitslag:
volgt later

Derby I:


Derby J 1995:
Uitslag:
volgt later

Derby J:


Derby K 1996:
Uitslag:
volgt later

Derby K:


Derby L 1997:
Uitslag:
volgt later

Derby L:


Derby M 1998:
Uitslag:
volgt later

Derby M:

 


Derby N 1999:
Uitslag:
volgt later

Derby N:


Derby O 2000:
Uitslag:
volgt later

Derby O:


Derby P 2001:
Uitslag:
volgt later

Derby P:


Derby R 2002:
Uitslag:
volgt later

Derby R:


Derby S 2003:
Uitslag:
volgt later

Derby S:


Derby T 2004: (Helaas met nauwelijks hoorbaar verslag)
Na een halve ronde neemt Time Out de kop. In de laatste halve ronde komt Thor aan de buitenkant naar voren.
Uitslag:
Time Out - Trenton Boko - Thor - Talent Groenhof - Thor Companion.

Derby T:


Derby U 2005:
Uitslag:
volgt later

Derby U:


Derby V 2006:
Uitslag:
volgt later

Derby V:


Derby W 2007:
Uitslag:
1e. Willem W Boko, Hugo Langeweg jr.


Derby W: (click hier voor beelden op de Media-player)

hieronder beelden via Youtube:
Derby Y 2008:

Uitslag:
1e. Yucca Boko, Hugo Langeweg jr.
2e. Yco Wollem, Tom Kooyman
3e Yendi Boko
4e. Yellow Eden
5e. Yeovani Boko

hieronder beelden via Youtube:
Derby Z 2009:

Duindigt-Nederland, € 105.000 - 09/08/2009 - 2.600mtr
Uitslag:
1. Zoran Lobell, Jeroen Engwerda 1:17,5
(bruine ruin van Passing Renka - Rambling Rose)
2. Zizou, Robbin Bakker 1:17,7
3. Zirko Boko, Joseph Verbeeck 1:18,0
4. Zorba Oldeson, Rob de Vlieger 1:18,2
5. Zorreguita, Dominik Locqueneux 1:18,2
6. Zygfryd, Kurt Roeges 1:18,3
7. Zabatinitranss R, Cees Kamminga 1:18,5
8. Zoey ter Sype, Tom Kooyman 1:18,7
9. Zoon van Unia, Ruud Pools 1:19,2
10. Zo Incredible, Andre Bakker 1:19,8
11. Zwaan´s Dean, Wim Duivenvoorden 1:20,8
12. Zizou Limburgia, Peter Strooper rp
13. Zidane, Hugo Langeweg jr. rp
14. Zjohnny Cash, Sjoukje Wagenaar rp
15. Zie Zo Medo, Rick Ebbinge rp
16. Zeus Oldeson, Bastiaan Crebas agh.

hieronder beelden via Youtube:
Derby D 2013:
Uitslag:
1. Davy Boko (Hugo Langeweg jr.) 1.16,7
2. Dacey Boko
3. Danae F Boko
4. Dream with Me
5. Desert River

Derby D:


Merrie-Derby D 2013:
Uitslag:
1. Derby Lobell (Hugo Langeweg jr.) 1.17,7
2. Delphine Flevo
3. Deborah Boko
4. Dame Alki
5. Dream Well

Derby D:


Derby E 2014:

Uitslag:
1e. Erwin Lobell, Hugo Langeweg jr.
2e. Eagle B Butcher
3e. Easytowin
4e. Everton
5e. Enjoy Dream

hieronder beelden via Youtube:
Derby F 2015:

Uitslag:
1e. Fidelity Rhythm (nr. 2) met John de Leeuw
2e. Facebook (nr. 12) met Rick Ebbinge
3e. Farao F Boko (nr. 11) met Robin Bakker
4e. Fame Boko (nr. 8) met Jeffrey Mieras
5e. Florida Transs R

hieronder beelden via Youtube:


  terug naar boven

© Copyright Archief NDR

Submenu
Videotheek:

Cracks

Gouden Zweep

Giganten

GP der LL

Kamp.v.Ned.

Kmp.Ned.Prd.

< Derby's

FokkersTrofee

Wickevoort

OverigKlassiek

Diverse

Rennen